top of page
Kleur overgang-04.png

Kosten

18 -

Vanaf januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. HK Zorg heeft een contract afgesloten met de regio Twente en Zuid- Drenthe. Dit betekent dat de hulp die HK Zorg biedt aan jeugdigen tot 18 jaar vergoed wordt wanneer de jeugdige woonachtig is in gemeenten Hellendoorn, Wierden, Twenterand, Rijssen-Holten, Almelo, Coevorden, Hoogeveen, De Wolden en Meppel. 

18 +

De zorg die HK-zorg biedt aan (jong)volwassenen valt onder het zorgprestatiemodel (zpm). Wilt u graag meer weten over het zorgprestatiemodel? Download dan hier de Nederlandstalige of Engelstalige patiëntenfolder die de organisatie achter het zorgprestatiemodel heeft gepubliceerd. Daarnaast kunt u hier het filmpje voor patiënten bekijken of de informatie bekijken op onze veelgestelde vragen pagina.

De geestelijke gezondheidszorg die u bij HK-zorg ontvangt valt onder de basisverzekering. Voorafgaand aan uw aanmelding, verwijzing, of eerste contact met HK-zorg kan het wel zinvol zijn om uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te controleren of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te kijken wat u vergoed krijgt. Wanneer u namelijk bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar verzekerd bent kan het zo zijn dat u naast het wettelijk eigen risico van (minimaal) €385,- ook nog een aanzienlijke extra eigen bijdrage moet betalen. HK-zorg hanteert standaard 100% van de jaarlijks vastgestelde NZa tarieven voor de GGZ. Het bedrag dat de zorgverzekeraar aan u uitkeert vult u dus zelf aan tot 100% van het NZa tarief.

 

HK-zorg heeft een contract met de zorgverzekeraar VGZ tot en met 31 december 2023. Hieronder vallen de volgende verzekeringen: Univé, ZEKUR, VGZ, IZZ, Bewuzt, IZA, Zorgzaam en UMC. Ook heeft HK-zorg vanaf 1 oktober 2022 t/m 31 december 2023 een contract met Zilveren Kruis. Hieronder vallen de volgende verzekeringsmaatschappijen: De Friesland, FBTO, Interpolis, Pro Life, ZieZo en Zilveren Kruis. Verder heeft HK-zorg vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023 een contract met Menzis, Anderzorg, HEMA en Vink Vink. Wanneer u bij één van deze merken een zorgverzekering hebt afgesloten, zal na het betalen van uw eigen risico, uw behandeling vergoed worden.

 

Kijk op onze veelgestelde vragen pagina als u graag meer wilt weten over de kosten van uw behandeling of wanneer u wilt weten wat er precies in rekening wordt gebracht. Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog steeds vragen? Neem dan gerust telefonisch (0529-700200) of via de mail (info@hk-zorg.nl) contact met ons op.

Heeft u een factuur ontvangen en heeft u daar vragen en/of opmerkingen over? Mail dan naar facturatie@hk-zorg.nl

bottom of page