top of page
Kleur overgang-04.png

Kosten

18 -
Vanaf januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. HK Zorg heeft een contract afgesloten met de regio Twente en Zuid- Drenthe. Dit betekent dat de hulp die HK Zorg biedt aan jeugdigen tot 18 jaar vergoed wordt wanneer de jeugdige woonachtig is in gemeenten Hellendoorn, Wierden, Twenterand, Rijssen-Holten, Almelo, Coevorden, Hoogeveen, De Wolden en Meppel.

18 +

De zorg die HK Zorg biedt aan (jong)volwassenen valt onder het zorgprestatiemodel (zpm). Wilt u graag meer weten over het zorgprestatiemodel? Download dan hier de Nederlandstalige of Engelstalige patiëntenfolder die de organisatie achter het zorgprestatiemodel heeft gepubliceerd. Daarnaast kunt u hier het filmpje voor patiënten bekijken of de informatie bekijken op onze veelgestelde vragen pagina.

De geestelijke gezondheidszorg die u bij HK Zorg ontvangt valt onder de basisverzekering. Voorafgaand aan uw aanmelding, verwijzing, of eerste contact met HK Zorg kan het wel zinvol zijn om uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te controleren of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te kijken wat u vergoed krijgt. Wanneer u namelijk bij een niet-gecontracteerde zorgverzekeraar verzekerd bent kan het zo zijn dat u naast het wettelijk eigen risico van (minimaal) €385,- ook nog een aanzienlijke extra eigen bijdrage moet betalen. HK Zorg hanteert standaard 100% van de jaarlijks vastgestelde NZa tarieven voor de GGZ. Het bedrag dat de zorgverzekeraar aan u uitkeert vult u dus zelf aan tot 100% van het NZa tarief.


HK Zorg heeft een contract met de zorgverzekeraar VGZ tot en met 31 december 2023. Hieronder vallen de volgende verzekeringen: Univé, ZEKUR, VGZ, IZZ, Bewuzt, IZA, Zorgzaam en UMC.*

 

Ook heeft HK Zorg vanaf 1 oktober 2022 t/m 31 december 2023 een contract met Zilveren Kruis. Hieronder vallen de volgende verzekeringsmaatschappijen: De Friesland, FBTO, Interpolis, Pro Life, ZieZo en Zilveren Kruis.*

 

Verder heeft HK Zorg vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023 een contract met Menzis, Anderzorg, HEMA en Vink Vink.

 

Wanneer u bij één van deze merken een zorgverzekering hebt afgesloten, zal na het betalen van uw eigen risico, uw behandeling vergoed worden.

 

Kijk op onze veelgestelde vragen pagina als u graag meer wilt weten over de kosten van uw behandeling of wanneer u wilt weten wat er precies in rekening wordt gebracht. Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog steeds vragen? Neem dan gerust telefonisch (0529-700200) of via de mail (info@hk-zorg.nl) contact met ons op.

Heeft u een factuur ontvangen en heeft u daar vragen en/of opmerkingen over? Mail dan naar facturatie@hk-zorg.nl

* Let op: Wij kunnen momenteel helaas geen zorg bieden aan volwassenen die verzekerd zijn bij koepelorganisatie Zilveren Kruis en koepelorganisatie VGZ. Klik hier voor meer informatie.

bottom of page