Kleur overgang-04.png

Kosten

18 -

Vanaf januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. HK Zorg heeft een contract afgesloten met de regio Twente en Zuid- Drenthe. Dit betekent dat de hulp die HK Zorg biedt aan jeugdigen tot 18 jaar vergoed wordt wanneer de jeugdige woonachtig is in gemeenten Hellendoorn, Wierden, Twenterand, Rijssen-Holten, Almelo, Coevorden, Hoogeveen, De Wolden en Meppel. 

18 +

De zorg die HK-zorg biedt aan (jong)volwassenen valt onder het zorgprestatiemodel (zpm). Sinds 1 januari 2022 is er een nieuw bekostigingssysteem (zpm) in de ggz ingevoerd om uw zorg transparanter en efficiënter te maken. De invoering van dit model heeft géén inhoudelijke gevolgen voor de zorg die u ontvangt, maar de manier waarop uw zorg bekostigd wordt verandert wel. Wilt u graag meer weten over de gevolgen van de invoering van het zorgprestatiemodel? Download dan hier de Nederlandstalige of Engelstalige patiëntenfolder die de organisatie achter het zorgprestatiemodel heeft gepubliceerd. Daarnaast kunt u hier het filmpje voor patiënten bekijken of de informatie bekijken op onze veelgestelde vragen pagina.

Voorafgaand aan uw aanmelding, verwijzing, of eerste contact met HK-zorg kan het zinvol zijn om uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te controleren of om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te kijken wat u vergoed krijgt. Houd daarbij rekening met het eigen risico van (minimaal) €385,-.

 

HK-zorg heeft een contract met de zorgverzekeraar VGZ tot en met 31 december 2023. Hieronder vallen de volgende verzekeringen: Univé, ZEKUR, VGZ, IZZ, Bewuzt, IZA, Zorgzaam en UMC. Ook heeft HK-zorg vanaf 1 oktober 2022 t/m 31 december 2023 een contract met Zilveren Kruis. Hieronder vallen de volgende verzekeringsmaatschappijen: De Friesland, FBTO, Interpolis, Pro Life, ZieZo en Zilveren Kruis. Verder heeft HK-zorg vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023 een contract met Menzis, Anderzorg, HEMA en Vink Vink.

Wanneer u bij één van deze merken een zorgverzekering hebt afgesloten, zal na het betalen van uw eigen risico, uw behandeling grotendeels vergoed worden. Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog steeds vragen hebben? Neem dan gerust telefonisch (0529-700200) of via de mail (info@hk-zorg.nl) contact met ons op.