top of page
Kleur overgang-04.png

Duurzaamheid

Duurzaamheid. 

Bij HK Zorg, kind- en jeugdpsychiatrie zijn we ons ervan bewust dat duurzaamheid een belangrijk onderwerp is.

Wanneer je bij ons voor diagnostiek of behandeling komt kijkt onze leefstijlcoach, tevens basisarts, ook mee. Wij vinden het belangrijk om te kijken naar meerdere aspecten van jouw gezondheid. Dit om je optimaal te kunnen ondersteunen! Naast behandeling kan het soms voorkomen dat één van onze artsen medicatie aan jou voorschrijft. Onze artsen zijn zich ervan bewust dat medicatieverspilling zorgen voor hogere, vaak onnodige, zorgkosten. Zij kijken dan ook heel bewust naar welke medicatie er wordt voorgeschreven en welke hoeveelheden daarin noodzakelijk zijn. In 2023 zijn wij gestart met het aanbieden van online-behandeling. Hierdoor worden er minder reisbewegingen gemaakt wat beter is voor het milieu. Daarnaast zorgt dit voor een kortere en efficiëntere behandeling.

HK Zorg is bewust bezig met het creëren van een duurzame behandel- en werkomgeving. Binnen ons gebouw mag er uiteraard niet gerookt worden. Het gebouw wordt de komende jaren door de eigenaar flink verduurzaamd. Zo krijgt het gebouw zonnepanelen en wordt er overgegaan op warmtepompen. Wij maken geen gebruik van plastic bekers of ander wegwerpplastic, maar duurzame koffiekopjes en servies. Ook scheiden wij, in het kader van duurzaamheid, ons afval.

 

Voor medewerkers willen we een duurzame organisatie vormen door reisbewegingen van onze medewerkers zoveel als mogelijk te beperken. Er is een mogelijkheid tot thuiswerken wanneer dit jouw werkzaamheden dit toelaten. Fitte medewerkers vinden we belangrijk. Daarom dragen wij maandelijks bij aan hun sport abonnement. We zorgen ervoor dat er altijd fruit beschikbaar is voor onze medewerkers en in de pauze maken we samen een wandeling. Ook hebben we een elektrische auto in ons bezit voor onze behandelaren om begeleiding te bieden bij jou thuis, mocht dat nodig zijn.

Mindmap duurzaamheid 2024.png
bottom of page