top of page
Kleur overgang-04.png

Over HK Zorg

Visie

HK Zorg is een nieuwe ggz-instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie gevestigd in Ommen. We willen goede en doelmatige zorg bieden. Cliëntgericht, professioneel, samenwerkend. Kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van matig tot ernstige psychische klachten, zoals ADHD, autisme, depressie, angstklachten, gedragsproblemen en/of klachten naar aanleiding van pesten of traumatische ervaringen.

 

Onze visie? Goede zorg leveren, zoals je die voor je eigen kind wilt. Hoe doen we dat? We volgen in ons behandelaanbod de wetenschappelijke behandelrichtlijnen, waarbij we de behandeling afstemmen op de vraag en het persoonlijke verhaal van onze cliënten.

Compliment of aanmerking?

Wij horen graag van u waar u wat uw ervaringen zijn met HK Zorg. Bent u ergens tevreden over, of juist niet? Wij zijn blij met tips om onze zorg te verbeteren. U kunt uw ervaringen of tips mailen naar info@hk-zorg.nl. Wij nemen contact met u op en proberen met u tot een goede oplossing te komen. 

Leveringsvoorwaarden

HK Zorg maakt gebruik van de algemene leveringsvoorwaarden van GGZ Nederland. Daarnaast gelden nog enkele specifieke leveringsvoorwaarden van HK Zorg. Zie hiervoor de specifieke voorwaarden HK Zorg. 

Kwaliteitsstatuut

In het kwaliteitsstatuut staat hoe HK Zorg de zorg aan haar cliënten heeft georganiseerd. Het hele proces van verwijzing, aanmelding, intake, diagnostiek, behandeling, afsluiting en nazorg wordt erin beschreven. Ook staat erin wie verantwoordelijk is voor de behandeling en hoe de klachtenafhandeling is geregeld. Bekijk hier ons kwaliteitsstatuut. 

HKZ-Certificering

HK Zorg is HKZ-gecertificeerd. De afkorting HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. De certificering is uitgevoerd door DEKRA, één van de grootste test- en certificatie-instellingen ter wereld. DEKRA heeft uitgebreide expertise in het auditen en certificeren van managementsystemen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging. Klik hier voor meer informatie over het HKZ-certificaat.

Cliënttevredenheid

Om de kwaliteit van onze zorgverlening en de behandeleffectiviteit te meten wordt jaarlijks een cliënttevredenheidsonderzoek gedaan. Dit doen we met behulp van de GGZ Jeugdthermometer (kind, jeugdige en ouders) en de CQI vragenlijst (18+). 

In 2023 hebben we een 8,1 gemiddeld gescoord. Onze cliënten zijn het meest tevreden over het thema ‘hulpverlener'. Enkele scores:
 

  • Nam uw behandelaar u serieus? (score 100% volwassenen).

  • Kon u meebeslissen over de behandeling? (score 98% volwassenen)

  • Kon u de hulpverlener voldoende vertrouwen? (100% jeugdigen en ouders) 

Logo%20los-03_edited.png
20210909085057_IMG_0729.JPG
20210909082618_IMG_0704.JPG
bottom of page