top of page
Kleur overgang-04.png

Rechten en plichten

Toestemming

Diagnostiek en/of behandeling bij HK Zorg start alleen als u toestemming heeft gegeven voor onderzoek en behandeling. Bij kinderen jonger dan 12 jaar beslissen de ouders. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar beslissen ouders en het kind. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf beslissen.

Dossier

HK Zorg houdt een dossier bij van de behandeling. Alleen de noodzakelijke gegevens voor het onderzoek, de behandeling of voor financiële doeleinden, worden bewaard. Als ouder heeft u het recht, bij kinderen onder de 18 jaar, om het dossier in te zien. Vanaf 12 jaar heeft uw kind dit recht ook. De inzage van het dossier gaat in overleg met uw kind. Vanaf 16 jaar heeft alleen uw kind het recht om het dossier in te zien. Om het dossier in te zien of om een kopie op te vragen, kunt u contact opnemen met uw behandelaar of het secretariaat. Wanneer er iets in het dossier staat waar u het niet mee eens bent, heeft u het recht om dit te laten aanpassen of om er iets bij te schrijven.

Privacy

HK Zorg gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Wij verwerken persoonsgegevens conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere relevante wet- en regelgeving. Wij delen nooit zonder uw toestemming informatie over uw kind met anderen. Hiervoor vult u een formulier in waarin u aangeeft of u toestemming geeft voor de uitwisseling van gegevens met bijvoorbeeld de huisarts.

Een samenvatting met de belangrijkste uitgangspunten vindt u in ons privacystatement.

Vertrouwenspersoon

Heb je vragen over jouw behandeling bij HK Zorg of ben je niet tevreden en zou je dit  graag met een onafhankelijk iemand willen bespreken? Dan kan een onafhankelijk vertrouwenspersoon van Jeugdstem daarbij helpen. Lees hier waar je terecht kunt. 

Klachtenregeling

De medewerkers van HK zorg willen u en/of uw kind zo goed mogelijk helpen. Klantvriendelijkheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Het kan zo zijn dat u het ergens niet mee eens bent. Zie hier onze klachtenregeling. 

Kinderen die stervormige cookies maken
20210909084524_IMG_0724.JPG
bottom of page